Attracties

Home » Attracties » Attractie
BOTANISCHE TUIN KERKRADE
BOTANISCHE TUIN KERKRADE
In Kerkrade vindt u een unieke internationaal geregistreerde Botanische Tuin. Dit jaar wordt het 75-jarig bestaan van de tuin gevierd. De tuin is in 1939 aangelegd door de bekende landschapsarchitect John Bergmans (1892-1980) uit Oisterwijk. Hij heeft een Engelse landschapstuin ontworpen waarin het aangenaam wandelen is met prachtige zichtlijnen in de tuin. Het ontwerp en de aanleg van de tuin is als rijksmonument beschermd. De tuin is het hele jaar op werkdagen geopend en van april t/m september ook in de weekends. In de verwarmde tuinkas treft u een voor Nederland unieke collectie van Madagaskar vetplanten aan. De tuin heeft de status van een erkend (levend) Museum vanwege de uitgebreide planten- en bomencollectie. In de tuin kunt u bij mooi weer genieten op het terras met een kopje koffie en een lekker stukje Limburgse vlaai. Bij regenweer is het aangenaam vertoeven in de serre of het Theehuisje.
GaiaZOO
GaiaZOO
GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept door het publiek reeds vier keer gekozen tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’ en is in 2013 gekroond tot ANWB's 'Leukste Uitje van Nederland'. In GaiaZOO reis je in één dag over de hele wereld en ontmoet je vele bijzondere en unieke diersoorten. GaiaZOO biedt een onvergetelijk dagje uit voor groot én klein
Continium Discovery centrum
Continium Discovery centrum
Op het Museumplein te Kerkrade wordt druk gebouwd aan Cube – design museum, Columbus – earth theater en een verbindende ‘connector’. Daarom is het Continium in Kerkrade op dit moment alleen te bezoeken door schoolgroepen op reservering. Ben je een individuele bezoeker of wil je met vrienden/familie/vereniging/anders het Continium bezoeken? Niet getreurd! Speciaal voor jullie zijn er de Continium Discovery Experiences op verschillende locaties in de regio, waar je wetenschap en techniek beleeft zoals in het Continium.
Stoomtrein
Stoomtrein
Welkom bij de Miljoenenlijn, het Langste Museum van Limburg. Stap in, voor een onvergetelijke rit met de stoom- of dieseltrein langs de allermooiste plekjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland! Laat je meevoeren door het betoverende landschap, de bijzondere evenementen en een nostalgische reis terug in de tijd.
RECREATIECENTRUM D'R POOL
RECREATIECENTRUM D'R POOL
Het 50 meterbad neemt in D'r Pool een dominante plaats in. Het bad is uniek voor de Euregio en voldoet aan alle eisen voor zwemwedstrijden en trainingen op hoog niveau. Overigens kan deze enorme plas water (meer dan 2 miljoen liter water) worden gescheiden door een ophaalbrug. Hierdoor ontstaat een 25 meter bad en een 23,5 meter recreatiebad. Naast het 50 meterbassin omvat de zwemhal een recreatiebad met stroomversnelling, turbodouche, pulsators en een borrelbank en een doelgroepenbad voor allerlei therapie-, en revalidatielessen en aquasporten. Voor de allerkleinsten is op het terras een gezellig peuterbad met allerlei spelattributen. Ook is er een groot Turks stoombad dat plaats biedt aan zo'n 25 personen. Al zwemmend kunt u tot op hoge leeftijd werken aan een gezonde conditie. Zwembad D'r Pool biedt alle faciliteiten voor zowel de ambitieuze wedstrijdzwemmer als de recreant en de liefhebber van aquasporten